Berätta om grodan!

Berätta om grodan! är en handbok för dig som vill arbeta med berättande i förskolan.

Du får ett verktyg för barns språkutveckling genom berättande, samtal och reflektion med exempel från ett tematiskt arbete med sagan Världens ända groda på förskolan Lagnö Barn.

Boken är indelad i tre delar. Första delen innehåller lite bakgrund kring barns språkutveckling, sagor och berättande. Sedan kommer en del med hur man kan arbeta tematiskt kring detta och i sista delen kommer en praktiskt genomgång med exempel från förskolan. Utöver det finns det mallar, litteraturtips och även sagan Världens ända groda.

Citerat från Sagomuseets blogg:
”Berätta om grodan” kommer inte med några revolutionerande nyheter, men den behövs verkligen idag. Resurserna på landets förskolor blir allt mindre. Det är svårt att hinna med annat än den grundläggande omsorgen. Mitt i detta höjs röster som kräver mer pedagogik och lärande. Tin Carleson visar att det trots allt går att arbeta med tema, sagor och berättande, samtidigt som man prioriterar kunskap och lärande. Låt dig påverkas av hennes idéer, använd verktygen eller se boken som inspiration till att hitta egna pedagogiska vägar. Vad du än väljer så är jag övertygad om att den tid det tar att läsa ”Berätta om grodan” är väl investerade minuter.


Boken kostar 130:- och kan beställas här.
Denna shop drivs av Publit, kontakta kundservice på support@publit.se för frågor om dina beställningar och uppge ditt ordernummer.
Kvitto samt länk till köpta eböcker mejlas direkt efter genomförd transaktion. Fysiska böcker skickas med A-post inom fem arbetsdagar.

Mallar att ladda ner:

Sagomindmap i pdf-format
Sagomindmap i word-format
Grovplanering, mall i pdf-format
Grovplanering, mall i word-format
Veckoplanering, mall i pdf-format
Veckoplanering, mall i word-format

Mallarna i word-format kan sparas ner på datorn, då kan de redigeras efter eget önskemål.